Voor iedereen bereikbaar

Vele jaren was de opening van de Noord/Zuidlijn een belangrijke stip aan de horizon. Het jaar 2018 werd mede door de opening van deze metrolijn en de introductie van het nieuwe bovengrondse netwerk een cruciaal jaar. Het werd daarmee ook een moment waarop we nog eens goed konden kijken naar de doelen die we hadden gesteld.

Bij de gunning van de vervoerconcessie in 2013 hebben we van Vervoerregio Amsterdam onder meer de opdracht gekregen de reizigerstevredenheid te verhogen. We willen de beste stadsvervoerder van Nederland zijn. Daarnaast stelden we zelf de doelen om te groeien naar één miljoen reizigers per gemiddelde werkdag, bij de vijf beste werkgevers van Amsterdam te horen, minder afhankelijk te zijn van subsidie en een sterke partner voor Amsterdam en de Amsterdammers te zijn. We zijn goed op weg: we staan voor het derde achtereenvolgende jaar in de top vijf van Amsterdamse werkgevers en onze kostendekkingsgraad is in de afgelopen vijf jaar bijna 20% gestegen. Ook stijgt het aantal reizigers al jaren; in 2018 hebben we een aantal dagen meer dan een miljoen reizigersritten geteld. Verder hebben we als partner bijgedragen aan een schoner milieu en aan de sociaal-economische belangen van de stad.

we willen bewijzen dat GVB dé openbaar vervoerder voor Amsterdam is en blijft

Eind 2024 gaat de nieuwe concessie voor Amsterdam in. We willen tegenover onze belangrijkste stakeholders (reizigers, Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam) overtuigend bewijzen dat GVB ook in de toekomst dé openbaar vervoerder voor Amsterdam is. Dat valt of staat met het verkrijgen van de nieuwe concessie.

We hebben enorme voortgang geboekt op de doelstellingen van onze oude strategie, er komt een nieuwe concessie aan en ondertussen groeit en verandert de stad om ons heen. Drie redenen waarom we in 2018 hard gewerkt hebben aan het ontwikkelen van een nieuwe strategie. Deze strategie geeft, op basis van de wensen van onze stakeholders, duidelijk richting aan de nodige activiteiten van de komende jaren door middel van een aantal grote strategische trajecten.

Zoek

PDF

Home/Strategie/Voor iedereen bereikbaar